Info om polerat betonggolv

Varför ska betonggolv vara tråkiga?

2

Det finns ingen anledning till det!

Vi är omgivna av betong i alla former. I våra bostäder och arbetsplatser kommer vi dagligen i kontakt med detta unika, men på intet sätt nya byggmaterial. Redan Romarna hade kunskap om betongens fördelar och användningsområden.

 

På vilket sätt kan vi då under 2000 talet dra nytta av betongen, den som ändå bara finns där, utan att vi ägnar särskilt mycket tanke åt detta? För ca 20 år sedan, började man ta fram metoder och maskiner för att därigenom kunna förädla betongen, och som nu kunde nyttjas som ett snyggt, lättskött och levande golvmaterial. Ytterligare argument är att betongen i sig är ett mycket miljövänligt material, så varför inte använda den. Och nej, betong behöver inte vara tråkigt.

 

Själva slipprocessen går ut på att man gör en grovavverkning av det yttersta lagret av betonggolvet, och att om möjligt slipar fram viss ballast, som i dom flesta fall består av granit och mindre fraktioner av natursand. Om det visar sig att betongen är av sämre kvalitet, så kan man stärka upp den på kemisk väg. I vårt fall heter produkten SC Proof. Efter behandling med SC Proof kommer även ”dålig” betong ges bättre förutsättningar och möjlighet att kunna användas som färdigt golv.

 

Efter grovslipning och när man känner att golvet även motsvarar önskemål ang. jämnhet, så fortsätter slipningen med allt finare diamantverktyg.  Här kan man själv avgöra på vilken nivå man vill lägga sig på. Allt från sidenmatt till spegelblankt, det är bara att välja. Som avslutning behandlas ytan med SC Shine, som är en polymerprodukt som ger golvet ett bra skydd mot spill, SC Shine poleras in i golvet med Dancer pads.  Nu är betonggolvet precis så snyggt som man bara kan önska.

 

1Att sköta ett Scan Combifloor är väldigt enkelt. Om man har tillgång till skurmaskin, så skall även den vara utrustad med Dancer Pads. Dancer är nämligen impregnerade med väldigt fina diamantfraktioner som gör att ytan poleras varje gång man utför dagligstädning. Tack vare Dancer kan man även minimera användandet av rengöringsmedel vilket är bra för både miljön och totalekonomin.

 

Våga prova Betong. Upptäck dess fördelar. Bli positivt överraskad!

 

Av Scanmaskin i samarbete med TS Fogfria golv.